eLite TRETMANI


Tretmane obavljamo potpuno novim vrhunskim aparatom koji kombinuje sve najvažnije funkcije koje su važne za kompletnu ponudu u našem salonu. Tehnološki gledano najnapredniji aparat, koji kod svih tretmana garantuje odlične rezultate u čijem sistemu je ugrađeno: IPL laser, eLite laser (IPL+RF laser), kavitacija 1MHz, kavitacija 40kHz, bipolarna radiofrekvencija i multipolarna radiofrekvencija – sve za tijelo i lice

 • eLite IPL+RF laser

 • Bipolarna radiofrekvencija za liftinge i bore

 • Multipolarna radiofrekvencija za liftinge i bore (lice i tijelo)

 • Kavitacija 1MHz za lice i telo

 • Kavitacija 40kHz za telo


IPL+RF laser ima izvrsne karakteristike: vrhunski sprovedeno vodeno, vazdušno i kristalno hlađenje što garantuje odlične rezultate - profesionalne, sigurne i kvalitetne tretmane. Reč je o istovremenoj upotrebi (sinergiji) IPL energije i RF (radiofrekvencija) energije, kojima se postižu bitno bolji rezultati nego kod samostalne IPL tehnologije i omogućavaju:

 • trajno uklanjanje dlaka

 • podmlađivanje kože

 • uklanjanje bora

 • uklanjanje akni, herpesa

 • uklanjanje kapilara

 • lečenje crvenog nosa

 • uklanjanje raznih pigmentacija

 • zatezanje kože

 • formiranje tijela, uklanjanje celulita (multipolarna RF, kavitacija 1MHz)

 • lifting lica (bipolarna, multipolarna RF)


Opisi pojedinačnih funkcija:


IPL laser (Intense Pulsed Light) vrsta je intenzivnog, širokopojasnog, koherentnog izvora svijetlosti sa talasnom dužinom 400-1200nm. Sa tim posebnim svojsvima IPL ima široku primjenu u terapeutskim metodama koje se temelje na teoriji ljudskog tkiva (kože) koja ima sposobnost selektivne apsopcije i fototermolize izvora svijetlosti. Njime uspješno izvodimo tretmane: podmlađivanje, lifting lica, trajno uklanjanje dlaka – epilacija, uklanjanje kapilara, akni, herpesa itd.


IPL laser je neinvazivni aparat koji pozitivno djeluje na samo tkivo. Tretmani u biti uzrokuju brži rast kolagena koji je glavno vezivno tkivo u koži. Dovodi do lijepog tena kože, uklanja bore, blagotvorno utiče na akne, uklanja smeđe mrlje i ostale pigmentacije, uklanja takozvano crvenilo, sa lakoćom se rešavamo raznih pigmentnih mrlja, tankih kapilara, crvenog nosa i slično. Najčešće se koristi u borbi protiv dlaka. IPL laserom jako uspješno i trajno uklanjamo dlake (sede, ridje, tamne) sa svih djelova našeg tijela. IPL lasersko fotopodmlađivanje efikasnije je u kraćem vremenu od običnih postupaka. Dodatna energija RF (radiofrekvencija) samo još doprinosi sigurnijem i uspješnijem postupku.

IPL+RF laser u velikoj meri je sličan djelovanju IPL lasera, pri čemu IPL energiji istovremeno »pomaže« energija radiofrekvencije RF. Može isto da se kaže da IPL i RF djeluju u sinergiji. IPL energija i RF energija na tkivo djeluju istovremeno a za vrijeme ekstremnog hlađenja same površine aplikatora postižemo izvrsne rezultate.
Radiofrekvencija – RF Prema fizikalnoj definiciji radiofrekvencija (RF) znači električno i magnetno talasanje koje prenosi RF električnu energiju. To je električno i magnetno talasanje visokofrekventne naizmenične struje (AC). AC koja varira manje od 1000 puta u sekundi je niskofrekventna naizmenična struja, AC koja varira više od 10.000 puta u sekundi je visokofrekventna električna struja. RF je znači visokofrekventna električna struja. Medicinski ona je RF visokofrekventna struja koja ima frekvenciju u rasponu od 0,5 MHz do 8 MHz. RF toplotna tehnologija pretvara visokofrekvetnu električnu struju u toplotnu energiju koju je moguće koristiti na području estetske terapijeI kakav je princip djelovanja bipolarnog RF aparata za toplotnu energiju? S obzirom na različit otpor kože korištenjem adekvatnog radiofrekventnog transmitora RF stvara adekvatnu električnu energiju koja se pretvara u toplotnu energiju koja kroz ohlađen epiderm prodire duboko u dermij, povećava temperaturu, ubrzava protok krvi u dermisu i potkožnim tkivima, odmah zateže zagrejana vlaknasta tkiva, stimuliše dugoročnu regeneraciju bjelančevine kolagena, aktivira efekat zatezanja kože i eliminiše bore. Tretmani nisu ograničeni bojom kože, posle terapije na koži ne ostaje nikakav ožiljak, nestaju i kožne mrlje. Koža je već nakon prvog tretmana blistava, elastična i čvrsta.Kavitacija 40 kHz Ultrazvučni kavitacijski aparat za mršavljenje bazira se na teoriji kavitacije, koristi 40kHz ultrazvuk za stvaranje intenzivnog vibriranja koje prouzrokuje unutrašnju eksploziju u tkivima sala i eliminiše lipocite. Efiksano uništava uporno i duboko salo, smanjuje količinu i veličinu lipocita. Dijatermalno i vakumsko usisavanje ubrzava protok lipocita i tkiva, što pomaže odvođenju masne kisjeline kroz limfni sistem, otpadnih materija i toksina. Vakumska funkcija stimuliše topljenje lipocita i tkiva sala, stimuliše izdvajanje toksina i otpadnih materija, efekat uklanjanja sala, formiranje tijela, zatezanje kože i povećava fleksibilnost mišića.
Zaključak


Naš aparat omogućava najduži kurativni efekat za najkraće vrijeme trajanja tretmana koji se izvodi na najsigurniji način. Nije potrebna anestezija i posle tretmana ne ostaju nikakvi crveni otoci. Normalno možete nastaviti sa svakodnevnim životom. Svaki tretman pokazuje drugačije efekte koji traju dugo vrijemena, čak 3 do 6 mjeseca. Vidno poboljšanje može se pokazati 6 mjeseci posle početka tretmana. Aparat za RF toplotnu energiju je od strane službene medicine priznat kao neinvazivna i neoperativna terapijska metoda za uklanjanje bora i zatezanje kože koja uzima manje vrijemena i ima najduži kurativni efekat. To je već dugo vremena poznata tehnika koja se koristila pre svega u medicini – hirurgiji i bazira se na principu otpora kožnog tkiva na radiofrekvencijsko delovanje. Tkiva kože i potkožje sukcesivno se zagrevaju što u slučaju niskih energija sa jedne strane dovodi do preoblikovanja kolagenskih vlakana a sa druge do stimulisanja fibroblastova i stvaranja novih kolagenskih vlakana i međućelijske građe. Posledica je tvrđa i više zategnuta koža. Sve nabrojane tehnike sjedinjene u aparatu koji posjedujemo nepogrešiv su deo područja kozmetičke i estetske hirurgije odnosno estetske industrije.